حلواهای مراغه هم با حلواهایی که همیشه دیده آید فرق دارند. حلوای مراغه را با شیره انگور، مغز گردو و آرد نخود درست میکنند و کافیست یک بار طعمش را بچشید تا همیشه در شیرینیفروشیها به دنبالش بگردید. این حلواها در سه نوع ساده، نخودی و بزرکی آماده میشوند.
حلوای آرد نخودچی مراغه در این شهر به زبان محلی به نام نخود حلواسی نامیده می شود.
حلوای مراغه با آرد نخود تهیه می شود و سوای اینکه بسیار مقوی است بسیار خوشمزه نیز می باشد.
در تهیه حلوا بزرک از مواد اولیه مختلفی از جمله خلال بادام، تخم بزرک و زعفران استفاده میشود، برای همین خواص زیادی هم برای بدن دارد. اگر دوستی دارید که از دردهای عضلانی و فصلی رنج میبرد، حلوا بزرک را به عنوان یکی از بهترین سوغاتی های مراغه برای او ببرید. این حلوای خوشعطر که از دانه بزرک درست میشود دوای درد او خواهد بود.
در این روزهای سرد زمستان اگر گذرتان به بازار های سنتی مراغه افتاد ،حتما از این نوع حلوا خرید و بعنوان خوراکی مقوی میل بفرمایید .نوش جان
- نویسنده : فرزاد غفاریان سالاری















































